Gottnyttår-bilden

gottnyttår-bilden får bli två.
nu är det snart 2010. cooolt! jag minns när det blev 2000, det var ju förra året, eller? känns som i förrgår.
det här året kommer bli grymt! jag vet det.
ska bara göra exakt vad jag vill. det ska jag i för sig göra hela livet, men ibland gör man saker som man inte vill för tillfället men som man vet att man skulle velat att man gjort i alla fall.
halva året går åt till resan och båtsommar med familjen. andra halvan till jobb och flytt till eget. Sen 2011 blir det plugg, för jag ska väl också bli nått att vara stolt över, även fast jag tycker att det är så otroligt coolt med människor som inte är bättre än en, låt säga, servitris. de kan ha gjort så mycket mer i livet och kan må så mycket bättre än andra. man märker verkligen hur olika liv folk kan ha nu när man ör ute och reser. vissa lever på resande fot och åker "hem" en månad eller två  och jobbar på nått skitjobb, för att sedan kunna återvända tillbaka till världen. jag tror världen behöver en och vi behöver världen. jag menar inte bara att det finns en resande människa och en jobbmänniska utan tog bara det som ett exempel. man behöver inte jobba för bli tagen till meningen i livet.
jag vet dock vad jag ska välja. jobbet. men jag ska inte låta det ta över mitt liv om inte jobbet är ett liv.
så folket: gör vad ni vill i livet, byt jobb, gör det ni alltid velat göra, och tänk inte på HUR, bara gör!

där var lite poesi, nu åter tillbaka till det som händer i natt, nämligen:

VÄLKOMMEN vackra 2010!








Gott nytt år.



citerar Daniel och Denise Berlin om hur familjesituationen på Phu Quoc var. internskämt.

"Ja, som sagt. Man tappar dagrna. Det är sol och varmt. Syster bränner sig i solen och lever i tron att hon klarar lika mycket sol som oss andra, Ida är brun som en pepparkaka, daniel klagar på värmen, far försöker stå ut med mor och mor, ja mor klagar. Är det inte för kallt så är det inte tillräckligt med sol, hon blir inte brun och herregud det finns ju mygg här! Maten är inte lika bra som på Kanarieöarna, servicen är ett skämt för ingen pratar egnelska, frukosten är skit, hon får alltid sin mat sist, hon hittar inget att beställa och hon äter alltid långsammast, det finns inget vin, hotellrummen är inte bra för det finns ingen kokvrå och de är dumt planerade och balkongen är inte tillräckligt stor och sängen är obekväm och ACn är ju föresten en förbannad uppfinning.

UPPDATERING
Tallrikarna är för små, fisken är för torr, det finns ingen som vet vad sås är för något. Det finns inget salt och när det finns salt är det för salt. Coca-cola har bubblor i sig och tänk att ingen förstår att man inte ser i mörkret. Jumalauta ska ni spela kort igen? Ni måste ju vara från bemböle!"

från danielberlin på resdagboken.se


ja det var tydligen en beskrivning mest på vad christel gillar att klaga på.....

nu bjuder jag på tre bilder från ön Phu Quoc


jag ser sjukt stekig ut i solen. men det är ju det jag är bra på.


någon hittade en liten stor snäcka.



propellerflygplanet vi tog tillbaka till Saigon. jag är inte överförtjust i sådanna plan. men vi krachade inte, den här gången heller.



vi tog ett dopp och det sa plopp

location: Nhat Quang bungalow guesthouse, Mui ne, Vietnam

nu har vi som sagt bytt hotell. bor just nu på ett sjukt mysigt billigt ställe med pool och stor trädgård, vi stormtrivs.

här kommer bilder från det första hotellet vi bodde på, canary beach resort. Ett prisvärt jätte mysigt ställe med jötte fina rum och bra service.







poolen









och jag ser ut som ariel, hej rött hår! (är inte så här rött i verkligheten).














stranden har så otroligt mycket snäckor, varenda en som tagen ur en snäcksammling. sanden är som mjöl. mysigt.




vattnet är grummligt som tusan. här vindsurfas och kitesurfas det som tusan.









daniel bubblar.




poolbaren. haha, min fot ser sååå stor ut!










bilderna är tagna med lilla kompaktkameran canon D10 (det blir den vi tar med oss när vi badar för tillfället...)






poolbad, hotellbyte och gottnyttååår!

location: canary beach resort, Mui ne beach, Vietnam

goddagens (eller hos er är det natt men ändå). Nu befinner jag mig på Mui ne beach en bit ifrån Phan Tiet. Har hunnit vara i Saigon (igen) en dag och sagt hej då till Daniels familj. I Saigon ströade vi bara runt, shoppade lite och sov. Igår tog vi en buss klockan 8.00 till Mui ne. Gjorde bort mig lite när vi hoppat på bussen för vi gav vår biljett till en som stod på bussen för att han skulle visa oss var vi skulle sitta. Efter ett tag när vi satt oss kom en kille och bad om biljetten men vi sa bara att någon tagit den för vi trodde inte att vi fått tillbaka den av han som hjälpte oss när vi klev på. Bråkade en lång stund och vi började kolla ut på gatan i fall de slängt av vårt bagage. Jag öppnede sedan min plånbok och såg att biljetten låg där, tog nonchalant upp den och gav den till honom som att vi inte förstått att det var en vi pratade om typ. Pinsamt! Där hade jag stått upp och skällt ut honom för att han ljög för oss och egentligen hade gömt vår biljett. Sen var det en annan tjej som jobbade på bussen som ville slänga av oss för att den blev full. Hon sa att bussen skulle gå till Nha trang, vilket den inte skulle, men vi bara skrattade åt henne och satt kvar. PLANTA!


vi är ungefär vid mitten pricken. efter vi vart här i ca 3 dagar så ska vi till Nha trang.


Igår fick vi skjuts av två vietnamesiska killar in till centrum på deras mopeder. gick runt och tittade i affärer och åt middag för 35kr (för två).

Nu sitter vi och äter jätte god frukost på hotellet! Ska ut och bada lite i poolen innan utcheckningstiden. Sen ska vi byta hotell till ett guesthouse som ligger bredvid, för man var tvungen att betala massa extra för att vara här idag på nyårsafton.

Imorgon ska vi besöka sanddynor, en vit och en röd. Missa inte de bilderna!

Sen så ska jag väll säga GOTT NYTT ÅR FOLKET!


servetter och diarre

i förrgår kväll var vi på Mai´s och åt middag. bredvid oss satt ett gäng som talade ett annat språk, tänkte inte på vilket. Den ena mannen tappade en matbit och tog sedan upp den med gaffeln från golvet. det tyckte christel var kul. efter ett tag åt han en servett och christel kommenterar högt flera gånger "men guuud, han tog upp den från golvet! määhh nu äter han en servett, såg ni han åt en servett!!! ja vet, han kanske har diarre, ja det är klart han har diarre, papper stoppar väll igen tarmarna, han har diarre". en liten 50cm-snubbe vandrar sedan förbi med randiga långkalsipper och tittar på honom. och servettmannen säger sedan "vad gör du då?" till 50cm-snubben.
hade han alltså hört vad christel sagt? hahahaha.

förflyttning

imorgon flyttar vi tillbaka till Saigon/ Ho chi minh city över en natt för att kanske shoppa lite, säga adjö till Berlin och kolla upp hur vi ska åka till Phan Tiet.

Planet går 08.50 från Phu Quoc.

Har lagt upp de nya bilderna på resdagboken nu så ni vet. om ni hellre tittar där.




isglögg, sandiga pepparkakor och tomten i bekini.

julen blev lite annat än sveriges julskinka, metersnö, hemmarullade köttbullar och dansandes runt granen men inte långt ifrån.....


jag var tomte. ett tag.


vi drack isglögg, åt pepparkakor och polkargrisar och badade hela dagen.


och så var vi glada....


så lekte vi med polkargrisar. och öron.


jag såg mest ut som en pyst blåsfisk, men var glad för det.


känndes av någon outgrundlig anledning helt normalt att dricka glögg på stranden.


tomtefar




GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI!!!


öutforskande moppedister.

location: Phu Quoc island, vietnam

en dag hyrde vi mopeder för att utforska ön en aning. den var förvånadsvärt stor! vi såg sådär urcoola ut som turister i våra hjälmar på våra mopeder så det nästan blev alldeles för coolt. åkte uppåt och stannade på en pepparodling för att se hur peppar växer (så nu om någon säger "åk dit pepparn växer" så är det bara att svara att jag redan varit där... synd att detta uttryck inte används av personer fyllda efter 1913, men ändå) samt fylla kroppen med flytande bränsle. åkte vidare. det var helt galet hur mycket det lät på sidorna av de små vägarna, i regnskogen, det var nog alla möjliga sorters djur. stannade för att bada på ett fint ställe för att svetten rann som saliv från en bulldog från våra skitiga pannor. vägarna här dammar nämligen enormt mycket och är röda, så ni kan ju gissa hur man ser ut efter ett tag. det läskigaste var när ett lastbilsliknande fordon körde förbi en för då var det bara att blunda fem sekunder medan man körde. nej, ingen körde i diket faktiskt.

jag såg en apa vid vägkanten, den tittade på mig och sprang sedan fort in i regnskogen. det var lite coolt att se den där bara så där. stannade i en liten by en gång där två barn sprang ut och busade med mig och ville inte hoppa av mopeden. när jag kastat av dem sprang de bakom mig jätte länge när jag åkte iväg. söta.

jag har aldrig varit så ful som när jag kom tillbaka till hotellet. jag var helt och hållet orange hela jag. i ansiktet såg det nästan lite ut som när en femtonåring använder foundation. snyggt! jag duschade tre gånger efteråt och när jag sedan torkade mig på den vita handduken var den orange efter två sekunder.


ungefär så här coola var vi. lägg märke till den röda vägen.




kossbäbisar vilar vid vägkanten


gissa vad detta är då, om inte peppar.


pepparodling.


en tredjedel av resans skit vid pepparodlingen.


daniel var sjuuukt tuff






den här bron var typ lika tunn som ett havreflarn.


busungarnas hus.


tog ett bad


snorklade lite









denise vid hemkomst. hennes tröja var kritvit innan.


så kan det gå!

om ni någon gång åker till Vietnam så rekommenderar jag att hyra moped. dock inte efter mindre än två veckor.





solens traditionella godnattvisa.

























vår strandnedgång


en middag av många. jag gillar bilden enormt, så genomskön.


Bilderna är tagna med canon G10 (daniels föräldrars) och canon eos 1D markII N.
Om ni undrar så har jag och daniel bara med oss daniels backup-kamera (1D markII N) som vi delar på. Daniel har även köpt en kompaktkamera som man kan ha under vattnet, nämligen canon D10.





from five to twelve

vi har varit på nattmarknaden i duong dong (staden på ön) några gånger. det är en marknad som har öppet 17 till 24 och säljer mat och småpryttlar. jag käkar mest nutella creps medan de andra käkar havets mat. och jag är löjligt glad för det.


vi köpte ett cyklop som är i barnstorlek och läcker in.






Christel har svårt att få en seriös bild på hennes ungar.




två ord: klockish ren


1. christel väljer bläckfisk


2. grillas


3. äts


4. äts lite till


andra läskigheter äts, nämligen kycklingfötter.


mmmmmm......




första doppet på resan.

bjuder snart på en bildrepeat med det bästa från resan men nu kommer lite nytt från Phu Quoc. bara lite strandbilder till att börja med.


bor på long beach, en strand på 1,2 mil.






christel, denise och daniel leker fotgubbar i vattnet.


fisk finns. äts dock ej av mig då jag anser att det är kattmat. punkt.


får massage lite då och då. händer alltid nått oväntat där.


dricker typ femhundrasextio fruktshakear om dagen.


blir brun som en bajskorv.


fotat med daniels D10:a. Synd att vattnet är rätt grummligt här...


denise, daniels storasyster.










stranden






kristian klättrar på klipporna


puppi leker i sanden


ungarna leker


denise


daniel


det är så att det här hotellet vill inte ha oss här och vi har bytt rum ett antal för många gånger. Här är en bild från daniels försök att riva ett badrum.


mer bilder kommer....





flyttlass och repeat.

Jag flyttade min resdagbok hit i stället, för resdagboken.se ("idabella") har mer brister än fördelar. Hoppas ni står ut med detta. Om ni vill kommentera något så kan ni klicka på "kommentera". Det är jätte kul när ni kommentarar så fortsätt gärna med det, behöver inte vara något speciellt bara en kommentar som sagt. Ända nackdelen tycker jag är att ni nu inte får mail när jag lagt upp nått nytt utan ni får helt enkelt kika in själva. Glöm inte att Daniel fortfarande finns kvar på resdagboken.se ("danielberlin"). För er som inte hängt med drar jag en repeat på vad jag håller på med:




juste, så jag befinner mig alltså för tillfället på en stor ö i Vietnam. Den ligger längst ned i väst precis under Kambodja. Är inte bara här med Daniel utan även hans familj som är på besök i två veckor. Här kommer jag imorgon ha varit i nio dagar och i övermorgon, tisdag, åker vi tillbaka till Saigon.


RSS 2.0