hjääääälp!

IMORN ÅKER JAG OCH DET KÄNNS LITE FÖR TILLFÄLLET!
borta i ett halvår. satan.

liten avskedsförfest innan utgång.

(ursäkta bildkvalitén...)


det blev kväll...





haha. oseriösa pojkar.







när kvällen blev natt drog vi unga, under trettiostrecket, ut.


favoritbilder i repris








tagna med canons 5D

------------------------------------------------------------------------------------
ANNONS
Föresten, om det är någon som vill köpa ett välfungerande objektiv, sigmas 24-70 2,8 (bra standard objektiv), så är det bara att hojta! För jag säljer ett för 1000 lappen. Vill du veta varför får du maila!


vill du åka transibiriska järnvägen?

Vi bokade med iventus som har en besöksadress vid rådhuset i stockholm. Där fick vi all hjälp vi behövde. Det blir dock lite dyrare om man bokar via dom än om man gör det på egen hand men betydligt mycket enklare. Vi åker inte när det är säsong så vi har bestämt oss för att åka direkt utan stopp. Att stanna är ju den största delen av resan eftersom det är då man egentligen ser något men vi valde att inte göra det för att detta inte är den enda delen av vår resa, för att det blir det dubbla priset och för att det inte är säsong och kommer att vara svinkallt.


www.iventustravel.se



Vi lät Iventus boka tågbiljett, hotell i Moskva och fixa visum till Ryssland. Vi bokade plan till Moskva och fixade både Kinesiskt och Mongoliskt visum själva.

Tågbiljetterna gick på ca 4500 kr /person för en 4-bäddshytt.  

Vissa unrar varför i helvette man vill sitta på ett tåg i sex dagar utan dusch och då är det enda svaret jag har att det gjorts tjocka böcker om denna resa. Och för att inte nämna landskapet och kulturen. Det blir ju en del tidszooner man passerar.


i sex månader blir temat på denna blogg: resa!

Nu på måndag drar jag och Daniel Berlin iväg på en ca sex månader lång resa. Vi tyckte att det var nu i livet det är bäst (båda är 20 utan utbildning) och skippar både lägenhetsinköp och klapp på axeln av mormor vid påbörjad utbildning. Det får komma sen. Känns som att det finns mycket att se i världen först. Det kommer bli mycket improvisation då vi bara har lite av början bokad.

Vi har sparat i ca ett år (men i början gick det extremtrögt eftersom målet ligger så långt fram). Men nu är det tänkt att vi ska ha med oss ca 70 000 var (då med början betald). Vi har ingen aning om hur långt det kommer att räcka men eftersom vi kör på improvisation behöver vi heller inte veta det. Det är ju billigt i Asien men vi kommer ´resa´ rätt mycket vilket drar upp kostnaderna eftersom det är just att ta sig fram som kostar och inte att leva.

Båda har 70 liters ryggsäckar av olika märken  från Naturkomparniet .

Vi ska flyga till Moskva för att vara där en dag. Sen ska vi åka transibiriska järnvägen genom Ryssland, Mongoliet och in i Kina för att hoppa av i Peking. Sedan ska vi vara runt Peking i ca 7 dagar för att sedan ta oss till Chengdu till den 12:e där vi ska möta Johan och Petra och klappa Pandabäbisar och sådana konstigheter. Efter det ska vi ta oss till ett naturreservat som ligger ca en dag från Chengdu för att sedan skiljas åt med Johan och Petra. Vi fortsätter ner i Kina och avslutar sedan i Hong Kong för att antagligen ta ett flyg till Hanoi, Vietnams huvudstad. Vi tänkte försöka ta oss ner längs hela Vietnams kust för att sen fortsätta i Kambodja, Laos och Thailand. Sen får vi se om det blir Malaysia, Singapore, Filippinerna och Indonesien. Hur ska tiden räcka till?

___________________________________________________________


Så här ser början ut:

Måndag: flyg avgår från arlanda ca 13.30. På kvällen är vi framme vid hotell Vostok för att sedan käka och växla pengar.

Tisdag: Turistdag i Moskva. Röda torget...... På kvällen vid ca 21.30 avgår tåget.  

Måndagen den 2/11 är vi framme i Peking.


Det blir alltså tåg med Ryska vodkabondar i sex dagar.










Vi bokade transibiriska järnvägen med:    


Jag har såklart en ressedagbok (www.resedagboken.se) och heter idabella



Hägga & The Thieves from the north



Tänkte bara tipsa om Mikael Häggkvist, en snubbe på mitt jobb, och hans band. Skön och trevlig pop med en släng åt rockig folkmusik! Tänk att jag missat dem på så många spelningar som tex. peace and love festivalen och på södra teatern... Här har ni dom i alla fall: Hägga & The thieves from the north.

Du finner dem bland annat på:
spotify
rockfoto
Myspace


fota för aniela en lördagskväll på flash fighters.

igårkväll gjorde vi ett litet projekt med aniela på tatueringsstudion Flash fighters. Här är fyra bilder från det:








hahahahahaha. en del urflippningar pågick.



vi trode Vi var töntarna.


bananskal och vitlökssmör.


blå farfarkofta




RSS 2.0