"chinese bullshit"

location: Bao Khanh guesthouse, Nha Trang, Vietnam.

Hej oroliga människor, ni behöver inte vara oroliga!
Här är "mopeden" vi köpt.



Det blev en "chinese bullshit" moppe så vi får hoppas att vi tar oss fram en bit i alla fall eftersom alla vietnameser säger "chinese bullshit, chinese bullshit, you never know, tomorrow maybe broken". Men vi valde mellan en 35 år gammal Honda och en två år gammal chinese bullshit och drog slutsatsen att en två år gammal dålig måste vara bättre än en 35 år gammal bra. kanske.

I kronor kostade den 1800kr vilket är 900kr/person. Så vi resonerar som så att vi får ha kul med den så länge det varar. Det blir ju av syftet Färdmedel, för att vi ska kunna se saker vi aldrig skulle se annars. Självklart ska vi köra så försiktigt så försiktigt och med förstånd.









Tanken är att vi ska köra till Hoi an på ca fyra dagar och stanna på ett antal ställen på vägen. Ska försöka ta oss till några elefanter och vattenfall innåt i landet från Nha Trang. Får visa på en karta, tror det blir lättast.

Mopedfärd sektion 1: Nha Trang till Hoi an


Så här ser planen ut för tillfället, kan nog ändras och så.
Börjar åka från Nha Trang till Buon Me Thout (1,4) imorgon bitti för att sedan fortsätta ned till ett ställe som ska ha elefanter, Lite ovandför Lien son (2). Sen vidare upp igen till Buon Me Thout (4). Tar sedan en tripp till några vattenfdall som ska ligga väster ut (3) och åker sedan tillbaka till Buon Me Thout (4). Det är alltså två utflykter (2,3) från den rätt stora staden Buon Me Thout.


Sen bär det sig av uppåt mot Kontum (5) och vi fortsätter mot ho chi minh rail (6) vilket man kan säga är en väg i bergen de använde under Vietnamkriget.
Sen Hoi an, där vi stannar ett par dagar. Har hört att det ska vara jättefint där och vi har blivit rekomenderade att åka dit.

Vet inte om jag kommer ha internet på ett par dagar nu, det återstår att se. Annars återkommer jag (här) när vi anlänt i Hoi an.


Idag har vi köpt de grejer vi behöver:
- en enliters flaska att ha extra bensin i (mopeden har dock en 8 liters tank inklusive reservtank)
- två tunna regnkappor
- en stor tjock regnkappa
- fler spännband
- planka som vi raggade tag på inne på en byggarbetsplats och ville ge pengar till en snubbe som vägrade att ta emot dem. Snäll!
- massa svarta 90 liters plastpåsar
- tejp

Ikväll ska vi få hjälp av ägaren till guesthousets son att fixa det sista som att fästa plankan på pakethållaren och att limma en liten grej.
Imorgon bär det av.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0