Vietnam på motorcykel - sektion 1 - dag 1 & 2

Rutt dag 1: Nha Trang - Buon Ma Thuot
Rutt dag 2: Utflykter kring Buon Ma Thuot

Hälften av nöjet var att köpa motorcykeln och fixa allt innan man skulle åka.
Det blev morgon den 16 januari och vi gick upp tidigt och fixade för avgång i morgonsolen utanför Bao Khanh guesthouse.









Efter att vi plastat in väskorna, för skydd mot damm och väta, vinkade vi farväl till de som intresserat sig av oss på morgonen. På vägen genom staden träffade vi folk som hjälpt oss att fixa allt och de tittade på oss och log som att; "så de har alltså köpt en. de ska alltså göra det" och vinkade sedan vänligt när vi åkte iväg med vinden i håret. I början var det lite läskigt med all packning, jag tänkte hela tiden att den skulle flyga av, men det hände såklart inte. Blå himmel välkomnade oss på vägen när vi kommit ut från staden.



Sen kom bergen och landskapet. Vägarna som inte blir en ny väg. Vägarna som inte är raka mer än 10 meter. Allt gick bra och vi stannade för drickpaus.



Vi åkte och åkte och åkte tills vi tillslut kom till Buon Ma Thuot, efter ca fem timmar och 200km. I denna extremt oturistiga stad hade vi "svårt att hitta hotell", tjaa vi fick fråga runt på massa ställen, men efter ett tag var det en man på moppe som ville hjälpa oss och visade oss några stycken. Tillslut hamnade vi på ett minilitet hotell som var hur billigt som helst:




vi bodde i ett rätt skabbigt rum med läskiga sängar, men vi sov bra ändå.


så hade vi balkong.

Staden hade absolut inga restauranger så vi fick tillbringa alla måltider på Hanoi Bakery med massa bakelser, yoghurt och chokladdrycker. Det var ju inte helt fel det heller.







Morgonen efter var vi jätte hungriga och köpte massa baguetter och gick återigen till Hanoi Bakery.
Gick förbi en stor gatumarknad också.





Vi lämnade packningen på hotellet när vi beslutat att sova där en natt till för att åka på utflykter kring Buon Ma Thuot. Vi åkte först längs en väg och hittade ett stort mystiskt berg som vi ville gå upp på.









Det var tydligen en plats för bröllop för vi hittade en liten grop med inbjudningar och massa klotter på berget som bland annat liknade hjärtan och namn. Vi funderade på att ta en inbjudning men avstod.





På berget blåste det helt enormt mycket så vi lekte lite med vinden.







Sen satte vi oss på läsidan och åt picknick. Återigen baguetter.




Åkte sedan vidare för att hitta några vattenfall men vägen dit var oförstålig så vi misslyckades med den sevärdigheten.



Jag försökte fota när vi åkte... Det var rätt svårt.









Sen kom vi tillbaka till Boun Ma Thuot och åt lite mera baguetter och yoghurt. hela kostcirkeln var helt klart inräknad under dessa dagar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0