Motorcykelturen genom Vietnam i censur (ej för familj och släkt...)

location: Citygate hotel, Hanoi, Vietnam



Vi är ju nu färdiga med vårt mål, nästan. Åkte från Nha Trang till Hanoi. Har dock ej sålt motorcykeln än, men det är på G. Här kommer en censurlista på turen:

- Behöver jag ens nämna trafiken i allmänhet? Man kör ju på ett helt annat sätt här, vilket man lär sig rätt fort. Det finns inga regler, bara STÖRST FÖRST, MOPEDER GÖR HUR DE VILL och TUTA OCH KÖR!
Det funkar ju!

- Det är Poliser överallt! Vi hade inte tänkt att det skulle vara så mycket poliser men det var det verkligen! De stoppar mest lastbilar och folk som gör fel (kör utan hjälm eller kör för fort) så det var inga problem. Vi blev faktiskt stoppade en gång på kontroll, då körde vi bara med imbecillturist-vad-ska-vi-göra-vi-kan-inte-språket-sättet och visade bara ägarbeviset till Motorcykeln. De bad inte om körkort och vi fick köra vidare.

- Man blir tvingad att köra av vägen flera gånger per dag, ibland flera gånger på 10 minuter, eftersom två större fordon kommer emot dig. Regeln är störst först. Om en lastbil får för sig att köra om en annan kommer det endast vara en lastbil eller buss i motsatt rikting som stoppar den. Allt mindre får akta sig. Eftersom vi åkte en liten motorcykel kan ni förstå att vi fick akta oss mycket. När det händer är det enda man kan göra att hålla i sig ordentligt, köra av vägen och hoppas att det inte är ett dike brevid.

- Vägen längs Ho Chi Minh trail i bergen var på sina ställen extremt dålig. Vägen mellan Kon Tum och Kham Duc var speciellt dålig! Vägarna i bergen går längs väldigt branda sluttningar och dessa berg är till stor del uppbyggda av lera där sedan vägarna är byggda på. När det regnar kraftigt blir denna lera tung och porrös och släpper ibland vilket formar vägen. Det var flera ställen under denna stärcka som vi var tvugna att åka på den sämsta tänkbara grusväg/lerväg eftersom vägbanan rasat ett par hundra meter ner i dalen. Och det var många mer ställen där vägen var ordentligt sprucken och tydligt påväg att rasa. Vissa av dessa ställen var redan avspärrade och man fick åka på sidan. Detta känns lite sisådär när man åker i molnen nästan helt ensamma och det var en timme sen man såg mötande trafik. Vägarna i bergen är så häftiga och unika eftersom de formas hela tiden! När ett parti rasar finner man ett nytt sätt att åka fram, på vissa ställen byggs broar, medan de på andra ställen snittslar om vägen helt.



Kommentarer
Postat av: BajsLasse

Kom Hem.

2010-02-04 @ 22:49:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0